لیست اختراعات محمود اكبري باصري
تهيه نانو كامپوزيت پليمر-الياف كربن تقويت شده با نانو ساختارهاي زيركونيوم دي بوريد و سيليكون كاربيد (Cf-polymer/ZrB2/SiC) به عنوان يك كامپوزيت فداشونده زغال¬گذار Cf-polymer/ZrB2/SiC، كاربردهاي حياتي براي مواد محافظ حرارتي با كارآمدي بالا درشرايط شوك¬هاي گرمايي ناگهاني و سيستم¬هاي سپر حرارتي دارد. در اين تحقيق، براي اولين بار با افزودن 10-1% وزني از نانو ساختارهاي سراميكي (زيركونيوم دي بوريد و سيليكون كاربيد) در موفولوژي هاي ذرات، ويسكر و الياف به عنوان فاز تقويت كننده، به منظور تقويت و بهبود عملكرد نانوكامپوزيت زمينه پليمري Cf-polymer استفاده شد. نتايج آناليز TGA نشان داد كه به دليل خواص ديرگدازي نانوساختارهاي فوق تخريب حرارتي نانو كامپوزيت Cf/polymer-ZrB2-SiC نسبت به كامپوزيت Cf-polymer در دماهاي بالاتري شروع مي شود و نيز منجر به افزايش 30-20% زغال باقيمانده مي¬شود. نقشه پرتو ايكس از نانو كامپوزيت Cf-polymer/ZrB2/SiC نشان داد كه نانو ساختارهاي ZrB2 و SiC به طور هموژن و همگن در زمينه پليمري كامپوزيت Cf-polymer پخش شده است. خواص حرارتي نانو كامپوزيت¬هاي ساخته شده توسط آزمون تست شعله اكسي استيلن بررسي گرديد و نشان داد كه دماي پشت كامپوزيت نانو كامپوزيت Cf-polymer/ZrB2/SiC نسبت به نمونه Cf-polymer، كاهش چشمگيري دارد. بهبود ميزان سختي سطحي نمونه¬ي Cf-polymer/ZrB2/SiC نسبت به كامپوزثيت Cf-polymer به روش سختي سنجي Shore D اثبات شد.
چترها از مهمترين سيستمهاي بازيابي در رژيمهاي مختلف سرعت به شمار ميروند كه قابل استفاده در بازيابي انواع وسايل پرنده در وزنهاي مختلف نيز ميباشند. در اين ميان، چترهاي مافوق صوت و نيز زيرسيستمهاي آن براي رساندن يك محموله از رژيم مافوق صوت به زير صوت و فرود سالم آن، از اهميت ويژهاي برخوردار ميباشند. زيرا علاوه بر دانش طراحي خاص خود، نيازمند مواد با استحكام ويژه بوده و نيز بسيار متفاوت با چترهاي معمولي كه در سرعتهاي پايين و سقوط آزاد استفاده ميشوند، ميباشند. در طرح حاضر كه سيستم بازيابي در رژيم مافوق صوت تا فرود ميباشد، طراحي و ساخت به صورت كامل انجام شده است كه به نوبه خود در كشور منحصر به فرد و بديع بوده و در واقع به نوعي تدوين تكنولوژي ميباشد.
سیستم تثبیت دبی اكسیدكننده به همراه مكانیزم شروع و خاموشی سریع موتور در تست استند موتور هیبرید موشكی
در اين طرح اقدام به طراحي و ساخت يك تست استند موتور هيبريد موشكي گرديده است، هدف از انجام اين طرح دستيابي به يك زير ساخت بومي با نگاه به نيازهاي كشور جهت تحقيق و توسعه موتور هيبريد موشكي ميباشد. با توجه به اين هدف، اين طرح امكان تحقيق و توسعه بر روي موتورهاي هيبريد موشكي را در كشور را براي اولين بار از اين حيث فراهم نموده است علاوه بر اين مهم، اين طرح با اصلاحات طرحهاي موجود در جهان و رفع مشكلات تست استندهاي مشابه خود در جهان داراي گامهاي فنآورانه و نوآورانه در اين حوزه ميباشد. در اين طرح علاوه بر موارد و امكانات معمول ساير تست استندهاي مشابه در جهان، داراي گامهاي نوآورانه متعددي ميباشد. بر اين اساس ميتوان به گامهاي نوآوري همچون امكان تثبيت ميزان دبي جريان اكسيدكننده بر روي يك ميزان ثابت با استفاده از يك متد اقتصادي و كارامد با قابليت استفاده در موتور تجاري و محصول در درون تست استند اشاره كرد؛ از ديگر موارد ميتوان به تعبيه مكانيزم شروع و خاموشي سريع موتور درون تست استند را نام برد كه امكان بررسي و اخذ اطلاعات دقيقتري از گرين موتور هيبريد موشكي را در تست فراهم مينمايد، اين مهم باعث افزايش دقت آزمايشها شده و امكان بررسي دقيقتر سوزش گرين و بررسي عايقهاي را درون موتور فراهم مينمايد ذكر كرد.
موارد یافت شده: 3